Last news in Fakti

15 Април, 2024 15:21 3 186 2

Казахстан компенсира свръхпроизводството на петрол в рамките на ОПЕК+

  • казахстан-
  • петрол-
  • производство

През март страната е превишила задълженията си със 131 000 барела на ден

Казахстан компенсира свръхпроизводството на петрол в рамките на ОПЕК+ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Министерството на енергетиката на Казахстан планира в рамките на споразумението ОПЕК+ да компенсира свръхпроизводството на петрол, възникнало през март, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

„Според вторични източници Казахстан през март е превишил задълженията си със 131 000 барела на ден. Това се дължи на климатичните условия и продължителността на отоплителния сезон. Въпреки това Казахстан ще продължи да полага всички усилия, за да изпълни задълженията си и да компенсира свръхпроизводството през първото тримесечие“, се казва в съобщението.

Министерството на енергетиката отбеляза също, че в съответствие с решението на 53-то заседание на съвместния министерски мониторингов комитет, Казахстан ще представи подробен план за компенсация на секретариата на ОПЕК до 30 април 2024 г.

През март няколко страни от ОПЕК+, включително Русия и Саудитска Арабия, обявиха удължаване до второто тримесечие на 2024 г. на мерките за допълнителни доброволни намаления на производството на петрол, които първоначално бяха предвидени за първото тримесечие. Казахстан също удължи допълнителното доброволно намаляване на производството на петрол с 82 хиляди барела на ден през второто тримесечие на 2024 г. в координация с някои страни-членки на ОПЕК+. Така до края на юни 2024 г. производството в Казахстан ще бъде 1,468 милиона барела на ден.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 1 Отговор
    Правилно

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Я, провери какъв дял акции имат Лук0йл в Казмунайгаз?